Restavracija Topolino

Toplino je brez dvoma najboljša restavracija na tem delu Gorenjske. Gre za edinstveno slow food gostilno, kjer boste priča enkratnim kulinaričnim dosežkom, ki so delo mojstra Zorana Stančiča. Prisegajo na sezonske jedi, sveže sestavine, majhne porcije in idealno spremljavo z vinom. Njoki tu postanejo prave umetnine, saj jih delajo tako iz rdeče pese kot iz špinače. Slednje prekrijejo z dimljeno kozjo skuto, zelene šparglje pa postrežejo na špargljevem pireju. Kuharska fantazija v Topolinu je brezmejna, kombinacije pa nenavadne (škampovi repki na mladem fižolu z breskvami, kozice na pari s korenčkovim pirejem, prelite z omako iz karamele in balzamičnega kisa). Podobno mero "kuharske norosti" boste našli pri sladicah, imajo pa tudi množico najboljših slovenskih in svetovnih vin.

Drugi o nas

Topolino je na Bledu (žal) velika izjema. Namesto da bi bila takšna ponudba, ki jo kreirata Zoran Stančič in njegova Anita, v našem prvem turističnem biseru pravilo, je izjema. Sicer dobro zanju, vendar slabo za Bled. Po nekem nenapisanem slovenskem oziroma gorenjskem pravilu o zeleni zavisti se Topolina domorodci izogibajo, tujci in dobrojedci iz drugih delov države pa jih kujejo med zvezde. Arhitekt za jed ... (več) 
Saj je vse čisto res. Kuharsko strežbeni par, ki drži vajeti Topolina, je z vsemi žavbami namazan. Iskrica seveda najprej preskoči z gospe Anite, ki zna priporočati prava vina in skrbeti za vzdušje, ki ve za poreklo sestavin z vsakega krožnika in se zna šaliti, ne da bi bila naporna ali vsiljiva. Nje druga polovica, ki vlada v kuhinji, pa je pač ena duhovitejših kuhalnic domovine, saj sestavlja in kipari prefinjene mojstrovine, ki očarajo jezik in nos. Ilovarjev trio si je v restavraciji, ki je že pred leti povsem prepričala, seveda omislil slow oziroma degustacijski, s primernimi vini spremljeni scenosled in tekom sedmih hodov okusil nekaj takih, zaradi katerih je padel s stola... (več)
Obiskovalec Bleda, kam greš? S pletno na otok, s kočijo okrog jezera, peš na grad, z veseljem na kremno rezino. Morda še na izlet do Bohinja, sankanje s Straže, plavanje v Zaki, ploskanje osmercem s tribun in po gobe na Pokljuko. Bled ima dovolj lepot in posebnosti, zaradi katerih je že dobrih sto let svetovna atrakcija in slovenski biser. A vseeno je še nekaj, na kar, dragi obiskovalec, nikar ne pozabi. Restavracija Topolino. To moraš doživeti... (več)
Govedina se je šest ur počasi pripravljala v pečici z vinom in zelenjavo, zraven je Stančić postregel pire iz ameriškega krompirja. Meso se je v ustih stopilo, začimbe pa so mu dale večplastnost, ki smo jo iskali tudi v vinu iz kleti Goriška brda: bagueri merlot, 2002. Kraljevim kozicam na poru, z mangom in vasabijem je delala družbo Blažičeva rebula, letnik 2013, tudi z nekoliko višjim alkoholom (13 odstotka) se je ujela z vsemi okusi, od sladkosti škampa do eksotike manga in ostrine vasabija... (več)
© 2015 Zox d.o.o.. All Rights Reserved. Designed By www.ena-plus.si